Poroka

 

Allegro Piccante igra in zabava na porokah že več kot 15 let.

Za vas smo pripravili raznovrstne plesne pesmi za v paru in v skupini. Ker pa večerna zabava ni samo hrana in ples, vodimo tudi protokol, od sprejema svatov, otvoritvenega plesa, nagovora, nekaj klasičnih iger, prejema in rezanja torte pa vse do zaključka. Če iščete glasbo za poroko je Allegro Piccante prava izbira.

 

Za neobvezen sestanek smo na razpolago. Kontaktirajte nas.

 

 

 

Česa na poroki ne počnite?

"Kraja neveste"

Igrica kraja neveste poteka tako, da nevesto "ukradejo". To naredi njena priča oz njeni "prijatelji". Potem pa nekam izginejo in ni načina za dobit nevesto nazaj. V tem času pa svatje čakajo,... kuhinja ne streže, čaka, ženin se ne zabava in ne pleše, tudi njegovi se potem bolj ukvarjajo z "iskanjem" in klicanjem neveste. Torej veselje za nekaj časa zastane in ponavadi traja eno do dve uri. Potem se pa "slavje" nadaljuje ob hladni jedi in slabi volji... Kar tu pišemo ni pravilo, se pa tako večkrat zgodi. 

 

 

Poročno slavje - protokol

Poročno slavje je časovno omejeno :-)
Opazimo, da včasih, si mladoporočenci zaželijo ogromno stvari za sam dan. Seveda, bo to svečana večerja s kar nekaj hodi, pa v določenem trenutku poseben čas rezerviran za torto in seveda protokol, ki spada zraven. Med eno in drugo jedjo, pa seveda ples. Pa naj bo dovolj plesa za pare in tudi družabnih plesov. Igrice? Seveda, to je tudi zaželjeno. Potem pa je še fotografijranje z vsako družino posebej. In tudi delitev spominka in konfetov ob obhodu, potrebno se je vsakemu od gostov posvetiti posebej.
Ste poskusili izračunati koliko mora taka noč trajati? :-)
Vse je izvedljivo, vendar pazite pri planiranju, da ste malo praktični. Fotografije s svati naj ne bodo predaleč, ampak naj bo to v neposredni bližini dogajanja. Poskusite izkoristiti čas med aperitivom, če je možno.
Na koncu - poslavljanje naj ne traja z vsakim od svatov 5 ali 10 minut. Hitro lahko izračunate koliko časa bi potem vzelo slovo od vseh skupaj.
Igrice? Ja, vendar kmalu ugotovite razpoloženje svatov za sodelovanje. Ali želijo sodelovati ali ne? Tudi igrice, ki trajajo 45 minut niso priporočljive (da ne govorimo o kraji neveste, kar smo že pisali).
Torej, kako uskladiti večerjo, glasbo, igrice in sploh celoten protokol je lahko odločilno za uspeh poročnega dogodka...

 

 

Svetovno prvenstvo... in poroka

Zagotovo je eden od močnih distraktorjev na poroki svetovno prvenstvo iz nogometa :-) Žal, v primeru možnosti, bodo svatje, raje gledali tekmo kot pa karkoli drugega... Tako odpadejo igrice, ples in skupna zabava.
Ni kaj dosti za pisat okoli tega, mislim, da je vsem jasno, kakšno moč ima SP. Iz izkušenj pa vemo,... da je žalostno organizirat takšen dogodek in potem povabljeni ignorirajo komplet dogajanje. Doživeli smo to na eni poroki (sicer kot gostje, pa vendar). Mogoče je bilo na tej poroki nadpovprečno število ljubiteljev nogometa, saj je bil tudi ženin eden od 'Dvanajstih' (navijaška skupina).
In kaj bi bilo primerno v takih primerih? En preprost ukrep - poskrbeti, da na ta dan v restavraciji ni na razpolago TV prenosa, tudi v drugem prostoru ne. Pa tudi wifi-ja naj ne bo na razpolago.
Boste rekli, da tako drastičnih ukrepov ni potrebno, da saj človek ima neko kulturo in da bo vedel kaj je primerno in kaj ni,... a vendar v praksi, bi raje sprejel navedeni ukrep kot pa potem opazoval splošno kulturo svojih prijateljev ;-)


Seveda, pa je odločitev vaša

 

 

Nov plac za poroke?

Ste našli nov plac za poroko? Odlična lokacija, lepo izgleda… Odlična ideja, pa še nihče od prijateljev tu še ni imel poroke. Nekaj novega. Seveda se zato vse natančno dogovorimo. Vse vprašamo. Med vprašanji naj bo tudi vprašanje: “Do kdaj imamo lahko poročno slavje?”

(se nadaljuje)